Германската фармацевтична компания с близо 130-годишна история Stada започна изграждането на

...
Германската фармацевтична компания с близо 130-годишна история Stada започна изграждането на
Коментари Харесай

Защо германски фармацевтичен гигант избра да инвестира €50 милиона в Румъния, а не в България?

Германската фармацевтична компания с близо 130-годишна история Stada стартира построяването на фабриката за медикаменти в Турда, Румъния. Инвестиционният план, на стойност 50 милиона евро, беше разгласен при започване на тази година, напомня Romania Insider. Това е първата инвестиция в индустриално оборудване за медикаменти, стартирана от интернационален състезател през последните 30 години.

" Избрахме Турда, тъй като това е град, ситуиран в сърцето на основен район за Stada Group. Той е покрай нашия склад в Тимишоара, покрай индустриалните звена в Сърбия, както и до нашата лаборатория за тестване, която обслужва цялата Stada група в международен мащаб ", сподели Михай Фугаревичи, общоприет шеф на румънското отделение на Stada, представен от Ziarul Financiar.

Фабриката се намира в индустриалния парк Aries, а част от инвестицията е подкрепена от безплатна помощ от 21 милиона евро, предоставена от румънското държавно управление. 
 Nokian Tyres влага €650 милиона във фабрика за гуми в Румъния
Финландска компания влага €650 милиона във фабрика за гуми в Румъния

Това е една от най-големите вложения в северната ни съседка

Новото индустриално и опаковъчно звено в началото ще включва девет най-съвременни софтуерни линии за твърди дозирани артикули (капсули и таблетки) с потенциал от 120 милиона кутии фармацевтични артикули годишно. Общата повърхност на звеното е почти 30 000 квадратни метра, което разрешава бързо разширение на индустриалните линии до 12.

Цялата повърхност на земята е 100 000 квадратни метра и също по този начин дава опция за по-нататъшно развиване на индустриалните мощности посредством създаване на нови здания, според от търсенето на пазара и по отношение на непрекъснатите потребности от развиване на компанията.
 Българската Мегаинвест Холд построява индустриален комплекс върху 6200 кв. м край Димитровград напролет
Български вложител построява индустриален комплекс върху 6200 кв. м край Димитровград напролет

В момента новият вложител е в процедура по основаване на безмитна зона
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР